Top 5 bestemmingen kerst

Minder Nederlanders hebben voor de aankomende kerstvakantie een reis geboekt, zo blijkt uit gegevens van Vliegtickets.nl. Het aantal vliegtickets naar populaire kerstbestemmingen daalt in 2013 met maar liefst 8% ten opzichte van vorig jaar; over het hele jaar gezien toont de verkoop van vliegtickets wel een stijging.

 

Door de verminderde koopkracht moeten consumenten vaker een keuze maken tussen een zomervakantie en een andere reis, zoals een stedentrip of winterzonvakantie. Men lijkt dan de voorkeur te geven aan de zomervakantie, waardoor vooral populaire kerstbestemmingen zoals Londen (-33%) en Barcelona (-23%) nu een sterke daling in boekingen laten zien. Ondanks de mindering die Vliegtickets.nl constateert, zullen deze vrijdag tijdens de eerste onofficiële vakantiedag toch weer veel mensen het vliegtuig pakken.

vliegtickets met kerst

vliegtickets top 5
Amsterdam nummer 1 bestemming
De top 5 kerstbestemmingen is in vergelijking met vorig jaar gelijk gebleven, met Amsterdam als koploper. Deze lokale bestemming lijkt vreemd, maar wordt door veel Nederlanders in het buitenland geboekt. Zij reizen tijdens de feestdagen af naar Nederland om samen te zijn met hun familieleden en dierbaren. De meeste vluchten naar Amsterdam komen rondom de feestdagen vanuit Londen.

londen kerst

 

Populaire vertrekdagen en vliegmaatschappijen
vliegen kerstDe belangrijkste vertrekdagen zijn dit jaar op vrijdag, zaterdag of de dag na Tweede Kerstdag. Dit is bijna in lijn met de piek in vertrekdagen tijdens de kerstvakantie in 2012, toen zaterdag, zondag en de dag na Tweede Kerstdag de meeste vertrekken lieten zien. De consumenten die afreizen met het vliegtuig stappen net als in 2012 het liefst bij KLM aan boord. Andere vliegmaatschappijen als Transavia en Easyjet krijgen het de komende dagen ook weer erg druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*