Kerst in Puy du Fou

Puy du Fou, een atypisch themapark in het westen van Frankrijk, laat zich dit jaar nog van zijn mooiste kant zien voor kerst. Tijdens de vier weekends voor Kerstmis belooft het tweede grootste themapark van Frankrijk zijn bezoekers een Grote Kerst, boordevol emotie die focust op de nieuwigheden van het park van het afgelopen seizoen!

Emotie en verwondering tijdens het eindejaar

Twee nieuwe spektakels voor een onvergetelijke kerst
De attractie “De Geliefden van Verdun” die het afgelopen seizoen werd gelanceerd, zal een stevige indruk nalaten op de bezoekers: ze worden er getuige van de briefwisseling tussen een soldaat en zijn verloofde tijdens het Kerstbestand van de Eerste Wereldoorlog. “De Odyssee van de Puy du Fou” neemt je mee door de tijd op een denkbeeldige en poëtische tocht van het Antieke Rome tot aan de Franse Revolutie.

Kerst 2015 in historisch themapark Puy du Fou

Het Mysterie van Kerst: een groot historisch en verbazingwekkend fresco
Het “Mysterie van Kerst” dat ergens het midden houdt tussen moderne opera en muziekcomedie, vormt het hoofdspektakel van de kerstfestiviteiten in Puy du Fou. Het spektakel werd gecreëerd door het Puy du Fou team en brengt een soort van fresco tot leven door een ritmische en betoverende mise-en-scène. De show duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. Van het Oude Egypte van de farao’s over de grote Romeinse oorlogen tot fantastische parades met Oosterse Koningen en exotische dansen: de bezoeker gaat op reis door de tijd met dit spektakel dat maar liefst door 200 artiesten (acteurs, dansers, muzikanten en koorzangers) gebracht wordt. Het filharmonisch orkest brengt eigen interpretaties van de grootste klassiekers die speciaal voor deze gelegenheid werden gearrangeerd: Romeo en Juliet van Prokofiev, Uit de Nieuwe Wereld van Dvorak, de Carmina Burana van Carl Orff, enz. Het decor verandert tijdens de voorstelling en afhankelijk van de tijdsperiode dankzij 3D-videomapping en de belichting.

SPQR is de afkorting van het Latijnse Senatus Populusque Romanus, "De Senaat en het Volk van Rome", de zinsnede die fungeerde als de officiële naam van het Romeinse Rijk.

SPQR is de afkorting van het Latijnse Senatus Populusque Romanus, “De Senaat en het Volk van Rome”, de zinsnede die fungeerde als de officiële naam van het Romeinse Rijk.

Het Kasteel van de Puy du Fou in kerstkleuren
Voor het tweede opeenvolgende jaar opent “De Wedergeboorte van het Renaissancekasteel” zijn deuren voor de kerstbezoekers. In een weelderig decor worden zij op sleeptouw genomen om het raadsel van Puy du Fou op te lossen.

Le Bourg 1900

Ommegang langs verlichte lanen met feestelijke drukte
Klein en groot kunnen samen genieten van de feestelijke sfeer en kleuren van kerst:

  • De warme feer van het 19e eeuwse stadje met winkeltjes, kraampjes en gedecoreerde vitrines
  • Het 18de eeuwse dorp verlicht met 3.000 kaarsen, waar je kunt genieten van het ‘Gloria’ recital en andere grote kerstklassiekers en waar je zult staan kijken van de knowhow en vaardigheden van de kunstambachtlui die er aan het werk zijn
  • De Wondere Wereld van La Fontaine en zijn labyrint van weggetjes waar fabels weerklinken en waar je kan genieten van de santons van ijs die door duizenden lichtjes worden opgelicht in de avondschemering.

Kerst 2015 in Puy du Fou

  • Weekend van 28/29 november, weekend van 5/6 december, weekend van 12/13 december
  • Weekend van 19/20 december + speciale opening op 21, 22 en 23 december
  • Restaurants: de restaurants zijn op deze dagen open voor de lunch en het diner. Personen die er reserveren krijgen een voorkeursplaats voor het spektakel “Het Mysterie van Kerst”
  • Hotels: de hotels van de Cité Nocturne van Puy du Fou zijn tijdens deze periode eveneens geopend
  • Prijzen voor hotelovernachting: vanaf 66 euro (hotel + toegang tot het park)
  • Ticketprijzen: volwassenen 23 euro, kinderen 14,50 euro, gratis voor kinderen jonger dan 5 jaar
  • Informatie en reservering: telefonisch via +33 (0) 820 09 10 10 of online via www.puydufou.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*