Zagreb beste kerstmarkt

Vorig jaar won de kerstmarkt in Zagreb de titel “Beste Kerstmarkt in Europa 2016” van European Best Destinations (EBD). Dit jaar is de markt opnieuw genomineerd en om de titel hoog te houden wordt deze editie nog mooier en magischer!

Van 26 november 2016 t/m 8 januari 2017 kun je weer genieten van de geuren, muziek, lichtjes en smaken van de verschillende kerstkraampjes. Van de Kroatische folklore, lokale kunst en creaties van lokale ambachtslieden. Ervaar zelf waarom steeds meer mensen de Kroatische hoofdstad bezoeken en waarom de stad de titel ‘Beste kerstmarkt van Europa 2016’ heeft gekregen.

Zagreb beste kerstmarkt

Hoewel er genoeg prachtige Europese steden zijn die je kunt bezoeken in de winter, springt Zagreb eruit als het om de Adventsviering gaat. Het centrum wordt versierd met prachtige kerstverlichting en gouden decoraties; Zagreb verwelkomt je in een gezellig sprookjesland. Het is daarom dé perfecte locatie om te bezoeken tijdens de kerst.

Doen in Zagreb
Op het hoofdplein Jelacic Square (Trg bana Jelačića) en in de omliggende straten zijn tal van kraampjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Een absolute aanrader: de kraampjes met souvenirs en kerstversieringen op Europe Square (Trg Europe). Ga schaatsen in een van de mooiste parken van Zagreb, op King Tomislav Square (Trg kralja Tomislava), bezoek de levende kerststallen in het stadsdeel Kaptol of zweef met de kabelbaan naar de populaire kerstmarkt Fuliranje.

schaatsen Tomislav Square

Eten in Zagreb
Probeer traditionele specialiteiten zoals ‘krpice sa zeljem’ (een pastagerecht met zuurkool), worsten, appelbeignets, of ‘štrukli’ (deegkussentjes met verse kaas) en krijg het warm met een beker dampende chocolademelk of glühwein, ondertussen genietend van het ritme van de muziek bij het paviljoen in het Zrinjevac park.

muziekpaviljoen Zrinjevac

Je kunt natuurlijk ook de landgoederen van de familie Salaj in het nabijgelegen Čazma bezoeken en genieten van een traditionele Kroatische kerst. De familie versiert ieder jaar haar tuin met duizenden gekleurde lichtjes en een kerststal, wat zorgt voor een magische sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*