Top 5 Kerstmarkten 2013

Kerstmarkten zijn een lange en feestelijke traditie in Europa, die het winkelpubliek in de kerstsfeer brengen en behalve dat, ook nog eens een geweldig excuus zijn om een leuke stedentrip te maken. De toonaangevende reiszoekmachine momondo.nl presenteert de top 5 beste kerstmarkten, samen met voorbeelden van prijzen van vliegtickets en hotels.

 

Salzburg – Kathedraalplein
Één van de meest belangrijke aspecten van een Kerstmarkt is het hebben van een goede locatie. Met op de achtergrond een imposante kerk, torent een middeleeuws kasteel vanaf een heuvel over de markt, en met in het midden een twee verdiepingen tellende fontein. heeft Salzburg’s Kerstmarkt dat zeker.

Je vliegt al vanaf € 139,- vanuit Amsterdam direct naar Salzburg in december. Via momondo.nl vind je ook een mooi driesterrenhotel vanaf € 60,- per nacht. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

kathedraalplein-salzburg

Kopenhagen – Tuinen van Tivoli
Europa’s oudste amusementenpark is versierd met honderden kerstbomen en duizenden lichtjes tijdens de kerstmarkt. Één van de grootste attracties is het bevroren meer dat gebruikt wordt als ijsbaan. Het eten en drinken heeft net zo’n grote aantrekkingskracht als de gezellige sfeer en de leuke spulletjes die te koop zijn – in het bijzonder de Glühwein (warme, kruidige wijn) en de warme appelnoedels zijn een aanrader.

Met vertrek vanaf Schiphol vlieg je al naar Kopenhagen vanaf € 102,- in december. Een leuke driesterren accommodatie in december al vanaf € 86,-. Ook hierbij gelden algemene voorwaarden.

Dresden – Münzgasse
Dresdens’ Kerstmarkt bestaat al bijna 600 jaar en is daarmee de oudste in Duitsland. Ambachtsmensen uit de hele regio komen naar de markt van meer dan 250 stalletjes – met als resultaat dat de goederen meer traditioneel en uniek zijn dan op alle andere markten. Absoluut hoogtepunt is het jaarlijkse stollenfestival gehouden op de tweede zondag in december.

Vanaf Amsterdam vlieg je al naar Dresden in december vanaf € 265,-. Een driesterrenhotel vind je via momondo.nl al vanaf € 195,- voor drie dagen. Algemene voorwaarden zijn hierbij van toepassing.

Praag – Oude Stadsplein
Er zijn vele markten in Praag, maar één van de beste zit in het hart van de oude stad. Rijen van kleurrijk gedecoreerde kraampjes verdeeld onder een enorme kerstboom, verkopen de marktlieden houten handgemaakte items (zoals de originele Tsjechische marionettenpoppen), handgemaakte sieraden, kaarsen en kristallen. Probeer ook zeker het lokale drankje medovina, een traditionele honingwijn.

Vliegen naar Praag doe je direct vanaf Amsterdam, in november en december al vanaf € 197,- met een tussenstop, anders een directe vlucht vanaf € 382,-. Een prachtig viersterrenhotel vind je in de stad al vanaf € 36,- euro per nacht. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

grote-markt-brussel

Brussel – Grote Markt
Met ongeveer 240 houten chalets is Brussels’ Kerstmarkt zeker niet zomaar een klein marktje. Veel landen zijn hier vertegenwoordigd, alhoewel veel van de stalletjes dezelfde producten en kerstdecoraties aanbieden. De echte attractie zit ‘em in het traditionele Belgische eten: wafels, donuts, mosselen, noem het maar op of het is er: klaar om weggespoeld te worden met een heerlijk Belgisch biertje.

Een directe retourvlucht van Amsterdam naar Brussel in december is beschikbaar vanaf € 102,-, of anders kun je met de trein reizen vanaf € 65,-. Een driesterrenhotel in het centrum vind je vanaf € 86,- per nacht. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*