Kerstshoppen met de bus

In november en december vormen de kerstmarkten in diverse Europese steden een mooi decor voor onze reizen kerstshoppen. Proef de Glühwein in Duitsland, bindt de schaatsen onder op het marktplein in Brussel en wandel ondergronds over de kerstmarkt in Valkenburg. Voor elk wat wils!

reiterlesmarkt-rothenburg

Effeweg biedt supervoordelige busreizen naar de leukste kerstmarkten in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland! Kerstreizen van twee, drie of vier dagen.

Kerstshoppen in Brussel
Vanaf € 59,- kun je twee dagen cultuur proeven in winterse sferen en kerstinkopen doen in de Belgische hoofdstad Brussel! Vanaf eind november barst de kerst helemaal los en staat Brussel in het teken van de Winterpret! Maar liefst 250 chalets op de kerstmarkt rond de Beurs, de Vismarkt en het Sint-Katelijneplein. De kerstmarkt is een route van 2 km langs talloze kraampjes, chalets, attracties, animatie en terrassen. Er wordt gegeten, een aandenken gekocht, er worden fijne gerechten ingeslagen voor oudejaarsavond of er worden zorgvuldig cadeautjes gekozen voor familie en vrienden. Deze tocht in het hart van de hoofdstad laat je ook de charme van Brussel in de winter ontdekken, met zijn gastvrije inwoners en de vele seizoentradities uit alle landen en culturen.

Op de Grote Markt geniet je van een prachtige lichtshow. Diverse attracties waaronder het Reuzenrad, een complete ijspiste met wintercafé en gezellige muziek en folklore maken het plaatje af. Schaatsen kan op de Vismarkt, nabij het Sint-Katelijneplein. Dit alles in een decor van prachtig verlichte historische gebouwen.

kerstmarkt-brussel

Romantische Strasse
De Romantische Strasse, die slingert tussen de Main en de Beierse Alpen, is de oudste en meest bekende toeristische route van Duitsland. Tijdens deze reis bezoek je Würzburg en Rothenburg in het noordelijke deel van deze 350 kilometer lange Strasse. Drie dagen kerstshoppen in de Romantische Strasse kost dit jaar 129 euro.

Kerstmarkt Würzburg
Sinds 1800 wordt er ieder jaar in Würzburg een kerstmarkt gehouden. Beleef een gezellige Duitse kerstmarkt vol historische bezienswaardigheden zoals de gotische Marienkapelle en het Falkenhaus. Ook kan je een bezoek brengen aan de kerstmarkt vol met handwerkkunst. Tijdens een ritje in de Weihnachtsmann Strassenbahn rij je door de versierde binnenstad; een belevenis voor jong en oud.

Kerstmarkt Rothenburg
Wanneer het einde van het jaar nadert, worden de twee begrippen Rothenburg en wintermarkten een eenheid. De Reiterlesmarkt, tussen het raadhuis en de kerk gevestigd, is al eeuwenlang een traditie in de adventstijd. Je kan ook een bezoek brengen aan het Duitse kerstmuseum, het poppen- en speelgoedmuseum, het Reichsstadtmuseum en de Sint Wolfgangskerk te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*