Kerstmarkten in Zuid-Tirol

Merano/Meran staat rond de kerst vooral bekend om haar kerstmarkt. Deze hoort bij de 10 mooiste kerstmarkten van Europa. Naast Merano, staan meer Zuid-Tiroolse steden bekend om de originele, traditionele kerstmarkten. En behalve in de grote Zuid-Tiroolse steden worden er ook in de kleinere plaatsen traditionele, authentieke en charmante kerstmarkten gehouden. In de bergdorpjes is de magie van kerst nog overal voelbaar.

Op de authentieke Zuid-Tiroolse kerstmarkten ruikt het overal naar glühwein, versgebakken apfelstrudel en ‘zelten’, het Zuid-Tiroolse kerstgebak. Warme momenten om nooit te vergeten!

Zo is de kerstmarkt in Bolzano/Bozen erg sfeervol door heerlijke geuren, stralende lichtjes en traditionele kerstmuziek. De Piazza Walther/Waltherplatz, het centrale plein in Bolzano/Bozen, is sprookjesachtig verlicht. Even verderop, op de mooie binnenplaats van paleis Campofranco, ontmoeten de inwoners van Bolzano elkaar bij een glas ‘glühwein’- ook de adventtijd heeft in Zuid-Tirol een Italiaans tintje. Tijdens de kerstmarkt van de historische bisschopsstad Bressanone/Brixen staat in Hofburg, het vroegere Prins Bisschoppelijk Paleis, een verzameling van prachtige kerststallen.

The evening calm descends on the Christmas market around the cathedral in Bressanone, illuminated by rows of festive lights

Op de kerstmarkt in de romantische oude binnenstad van wintersportplaats Brunico/Bruneck staan vele kraampjes met traditionele handwerken en smakelijke lekkernijen. De kerstmarkt in de mijnwerkersstad Vipiteno/Sterzing ligt op bijna 1.000 meter hoogte, met als stralend middelpunt de toren genaamd ‘Zwölfenturm’ uit 1486. Sinds dit jaar zijn de kerstmarkten bekroond met het keurmerk ‘Groen Evenement’. Hierbij staat milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel en je kunt exclusief genieten van lokale en seizoensgebonden producten.

Passers by stroll past the Vipiteno Christmas market under the old Tower of the Twelve, especially lit up for the festivities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*