Kerstlichtjes wijzen de weg in binnenstad van Münster

Giebelhüüskesmarkt in Duitsland

Giebelhüüskesmarkt in Duitsland

Duizenden lichtjes, tientallen kerstbomen, meer dan driehonderd kraampjes en vijf kerstmarkten: bezoekers van de Duitse stad Münster kunnen zich tussen 27 november en 23 december 2017 helemaal onderdompelen in kerstsferen. De Rathaus-, Aeigidii-, Kiepenkerl-, Lamberti- en Giebelhüskesmarkt liggen op loopafstand van elkaar en hebben elk een geheel eigen uitstraling. Nieuw dit jaar is het park & ride aanbod waarmee een bezoek aan de kerstmarkt nog relaxter wordt.

Kerstmarkt Münster

Op de grootste kerstmarkt bij het raadhuis, onder een hemel van lichtjes, komen liefhebbers van sieraden en kunstnijverheid aan hun trekken. Een zee van lichtjes komen bezoekers ook tegen op de Lambertimarkt, aan de voet van de St. Lambertikerk. De kraampjes in de vorm van huisjes met spitse blauwe daken en de 20 meter hoge kerstboom maken het plaatje compleet. Voor fans van traditionele winterse kost als boerenkool, zuurkool of echte Duitse ‘Schweinshaxe’ is een bezoek aan het kerstdorp bij de ‘Kiepenkerl’, het monument van een marskramer, een echte must. Gasten met kids mogen de Aegidiikerstmarkt niet missen: de zes meter hoge, rijk versierde houten piramide, de grote kribbe en de sprookjeswereld zijn een trekpleister voor het hele gezin. Wie maar geen genoeg kan krijgen van de geur van glühwein en gebrande amandelen neemt nog een kijkje op de Giebelhüüskesmarkt, de nieuwste kerstmarkt van Münster in Duitsland met handgemaakte spulletjes en huisgemaakte lekkernijen.

kerstmarkt Münster

kerstmarkt Münster

Nieuwe service: park & ride Münster

Parkeerproblemen behoren vanaf dit jaar tot het verleden. Automobilisten kunnen hun auto op zaterdagen van 10 tot 23 uur neerzetten in parkeergarage Coesfelder Kreuz. Van hieruit rijden de buslijnen 11 en 12 en de P+R shuttlebussen elke vijf minuten in slechts negen minuten op en neer naar het centrum. Het CityShuttle-ticket voor maximaal vijf personen kost 6 euro en is geldig voor een onbeperkt aantal ritten met het openbaar vervoer in het gehele stadsgebied. Vanaf 21 uur is de parkeergarage bereikbaar met nachtbus N80. De kerstmarkten zijn op vrijdag en zaterdag geopend van 11 tot 21.00 uur en van zondag tot en met donderdag van 11 tot 20 uur. Meer informatie over de kerstmarkt is te vinden op http://www.stadt-muenster.de/nl/weihnachtsmarkt/home.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*